Slik skreddersyr du bedriftens finansiering

09 juli 2021 • Tips • Finansiering

Det er mange grunner til at en bedrift trenger finansiering. Det kan for eksempel handle om investeringer som må gjøres for at bedriften skal kunne vokse. Eller for å forbedre likviditeten og utjevne gjentagende nedganger i salget. Finansiering kan skje gjennom for eksempel banklån eller kontokreditter. En annen utprøvd og prisgunstig finansieringsform er å bruke bedriftens kundefordringer. Men før du bestemmer hvilken type finansiering bedriften din trenger, bør du stille deg noen viktige spørsmål. Vi hjelper deg selvfølgelig med svarene!

Begynn med å fundere over hvorfor bedriften din trenger finansiering.

  • Hva ønsker du å oppnå med finansieringen?
  • Hvilken merverdi skal finansieringen gi virksomheten?
  • Hva er bedriften villig til å avstå fra for å få til en finansiering?
  • Hvor synlig skal leverandøren av finansieringsløsningen være overfor bedriftens kunder?
  • Skal kundene oppleve finansieringsløsningen som en satsning fra bedriftens side?
  • Er det likviditetsbehovet som primært er viktigst og hvor stort cashflow trengs?
  • Ønsker du å minske eller kvitte deg med bedriftens kredittrisiko?
  • Ønsker du til tider å sikre at KPI’er og nøkkeltall er etter planen ved å for eksempel selge fordringer og sikre at kundereskontroer ser bra ut?
  • Er det behov for å umiddelbart selge fordringer for å forbedre bedriftens balanse, og fjerne fordringen fra regnskapet (off-balance-løsning)?
  • Ønsker du bedre cashflow men føler deg trygg på at bedriften beholder kredittrisikoen overfor kundene sine?

PayEx finansierer

Vi skreddersyr finansieringen etter behovene til din bedrift. Vi kan for eksempel fortløpende kjøpe fordringer, utstedte fakturaer eller kontrakter. Et annet alternativ er å belåne de utstedte fakturaene.

Vi tilpasser alltid løsningene etter våre kunders behov, eksempelvis hvem som skal ha tilgang til å arbeide i systemet. Det finnes selvfølgelig lover og regler som må følges når en bedrift velger finansieringsløsning. Der ligger vi langt fremme og har bygget opp en egen enhet innen credit, legal, compliance og risk, slik at vi kan ta frem løsninger som følger aktuelt regelverk og holder over tid.

Vår prissetting er blant annet basert på en risikovurdering utfra hvilken bransje bedriften din er i, samt bedriftens økonomi og framtidsutsikter.

Du kan selvfølgelig velge å sette ut fakturerings- og finansieringsløsninger til forskjellige leverandører, men det er gode grunner til å bruke en og samme leverandør. Når vi får overblikk over hele prosessen – fakturering, kundefordringer, reskontro og finansieringsbehov – kan vi ta frem en prisgunstig løsning som passer for akkurat din bedrift. Det blir også enklere å skape en enhetlig kundeopplevelse. Du unngår dessuten forhandlinger med flere motparter.

Kundereisen

Uavhengig av type forretningsplan ordner vi alltid slik at kundene dine får en så bra og enkel kundereise som mulig. Det er som regel best at vi er minst mulig synlig, så langt det ikke er lovpålagt eller et håndteringsmessig krav om at vi er med. Vår jobb er å skape forutsetninger for deg til å kunne øke salget og skape flere fornøyde kunder.


Kort om finansieringsformer

Belåning Kjøp Kjøp med regress
Du får som regel 70-90 % av verdien umiddelbart. Resterende 10-30 % får du når fordringen er betalt. Du får umiddelbart 100 % av verdien. Du får umiddelbart 100 % av verdien.
Din kundefordring pantsettes til PayEx og du beholder kredittrisikoen. Passer for deg som har behov for cashflow på større deler av fakturaens verdi, for å f.eks. balansere sesongvariasjoner i salget eller er i ferd med å ekspandere innen et nytt område. Din kundefordring kjøps av PayEx, som tar over kredittrisikoen. Passer for deg som har behov for større delen av fakturaens verdi med en gang. Kan være en noe dyrere finansieringsform, men den gir deg større forutsigbarhet. Din kundefordring kjøps av PayEx. Du beholder kredittrisikoen og må kjøpe fordringen tilbake dersom den ikke er betalt innen X avtalte dager. Passer for deg som har behov for maksimalt cashflow og minimal administrasjon. Du kjenner kundene dine og velger å beholde kredittrisikoen, noe som gjør denne finansieringsformen rimeligere enn kjøp.
Du betaler et limitgebyr, rente og et håndteringsgebyr.
Et bra og rimeligere alternativ når du vet at kundene dine betaler fakturaene i tide.
Du betaler en prosentsats av kundefordringen + eventuelt håndteringsgebyr. Du betaler en prosentsats av kundefordringen + eventuelt håndteringsgebyr.
Et bra og rimeligere alternativ når du vet at kundene dine betaler fakturaene i tide.

 

Mattias Blomberg

Head of Sales, PayEx Sverige

Send meg en e-post

Mer å lese

09 juli 2021 • Artikler • Fakturering

Slik kan vi hjelpe deg å sette kunden i fokus

Som entreprenør vet du at det koster mye mer å skaffe en ny kunde, enn å beholde en eksisterende. Derfor bør du sikre at kundereisen er så enkel som mulig. Av forskjellige grunner er det imidlertid uunngåelig at man til tider mister kunder. Det er heldigvis mulig å lære av dette.
Les om hvordan du får mer lønnsomme kunder
09 juli 2021 • Tips • Fakturering

Tips til hvordan du forbedrer bedriftens fakturering

Det er ikke alltid enkelt å vite når det er på tide for å outsource faktureringstjenestene. Hva koster det? Vil det lønne seg? Hvor mye tid vil vi spare? Vi har laget en liste med de vanligste utfordringene til bedrifter som håndterer hele faktureringsprosessen selv. Og så klart – noen tips til løsninger.
Ta meg til listen